Είμαι μια νέα μαμά και σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας, μέσω του blog μου, όλη την εμπειρία που είχα στην εγκυμοσύνη αλλά και όσα θα έρθουν από εδώ και πέρα. Γίνετε μέλος και στείλτε μου email στο vivliolatreia@gmail.com ή στο ksanthompoumpouras@gmail.com με τις δικές σας εμπειρίες τοκετού, τα δωμάτια που διαμορφώσατε για τα μωρά σας με φωτογραφίες, απορίες ή και συμβουλές που θέλετε να δώσετε στην άλλες μανούλες.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Φτιαχνω μιγμα για τις ψειρες " Εκστρατεια κατα της ψειρας"

Με την εναρξη της σχολικης χρονιας, εκαναν την εμφανιση τους οι κυριες ψειρες (που ελεγε και η μαμα μου). Θυμαμαι την μαμα μου να προσπαθει να μας καθαρισει τετοια εποχη. Οι ψειρες της κεφαλης (Pediculus humanus capitis) ειναι ενα προβλημα πολυ συνηθισμενο στα σχολεια που μπορει να προσβαλει καθε παιδι και γι'αυτο καλο ειναι καθε μανουλα που το παιδι της κολλα ψειρες να ενημερωνει στο σχολειο και κυριως να μην νιωθει μειονεκτηκα γι'αυτο.
Τωρα τελευταια ελαβα καποια μυνηματα σχετικα με το μπορουμε να απαλλαγουμε απο αυτες χωρις χημικα προιοντα. Η απαντηση ειναι ναι μπορουμε με τα αιθερια ελαια να λυσουμε αυτο το προβλημα παντα ομως με ορθολογικη χρηση. 


Πριν ομως παρουσιασω μια φορμουλα για την αντιμετωπιση τους θα ηθελα να αναφερω τα παρακατω 


Ποτε μην χρησιμοποιειται αδιαλυτα τα αιθ. ελαια στο δερμα. Παντα διαλυστε το μιγμα σε ελαιο βασης 
Μην υπερβαινεται τις αναλογιες στην παρασκευη του μιγματος. Τα αιθερια ελαια ειναι που συμπυκνωμενα και πολυ δραστικα απο την φυση τους. 
Μην υπερβαινεται τον χρονο εφαρμογης 
Προσοχη να μην παει το μιγμα στα ματια, την μυτη και το στομα του παιδιου 

Ψαχνωντας στο διαδυκτιο, θα βρειτε πολλες φορμουλες για τις ψειρες με βαση τα αιθερια ελαια. Αυτα που ειναι πιο δραστικα ειναι τα ακολουθα 


λεβαντα (lavandula angustifolia) 
τσαγιοδεντρο (melaleuca artenifolia) 
γερανι (pelargonium graveolens) 
μεντα (mentha spicata) 
ευκαλυπτος (eucaluptus globulus) 

Λοιπον, στην "εκστρατεια μας εναντια στις ψειρες" θα ακολουθησουμε ενα μινι προγραμμα που περιλαμβανει αντιμετωπιση αλλα και προληψη 

για την αντιμετωπιση των ψειρων 

Φτιαξτε το παρακατω μιγμα 
10 σταγονες tea tree 
10 σταγονες λεβαντα 
5 σταγονες μεντα 
4 σταγονες ευκαλυπτο. 

Ανακατεψτε το μιγμα και προσθεστε 50 ml ελαιο βασης (αμυγδαλελαιο, ελαιολαδο ή ηλιελαιο ειναι τα ιδανικα). 

Απο αυτο το μιγμα, παρτε περιπου 10 ml και τριψτε το κεφαλακι του παιδιου σας. Αφηστε το για 20 λεπτα και βαλτε ενα σκουφακι μιας χρησης. Αυτο θα φερει ασφυξια στις ψειρες. Στην συνεχεια ξεβγαλτε με ενα απαλο σαμπουαν και βαλτε και λιγη μαλακτικη κρεμα, (ακομα και εαν δεν βαζετε στα μαλλια του αλλες φορες). 

Παρτε τωρα μια χτενα με μικρα δοντακια, υπαρχει και το ειδικο χτενακι, και χτενιστε με προσοχη ολο το τριχωτο. Κατα διαστηματα τιναζετε το χτενακι και θα δειτε τις ψειρες σκοτωμενες. 

Την επομενη μερα και κυριως εαν επιμενουν οι ψειρες , ακολουθηστε το παρακατω μιγμα 
Για εντονο προβλημα, συνεχεια με το παραπανω μιγμα 

Βαλτε 2-3 κουταλιες ελαιολαδο στο κεφαλι και τριψτε επιμονα το κεφαλι ξανα. Αφηστε το για ενα 4ωρο ετσι και λουστε το κεφαλι ξανα 

Αυτη η διαδικασια συνηθως χρειαζεται αρκετες μερες και κυριως θα πρεπει να ελενχεται συστηματικα το παιδακι σας μεσα στον χρονο ακομα και εαν παλαιοτερα δεν ειχε κολλησει 



Για την προληψη κατα των ψειρων 

Καντε ενα μινι διαλυμα με ενα απο τα παραπανω ελαιο (2 σταγονες ελαιο) σε 5 ml ελαιο βασης. 

Καθε δευτερη μερα , βαλτε πισω απο τα αυτακια του παιδιου σας σε μορφη μασαζ λιγο απο το διαλυμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου